Mart

// // 1 comment

Hache no recorda on ha aparcat la seva nau. Els problemes se li amuntonen. Ahir se li espatllà, just al planeta on menys reparadors de naus hi ha de tota la galàxia. Avui, quan per fi troba la peça que necessita a l'ebay, açò. De tota manera, no confiava massa en la seva reparació. Si s'assabenta el seu cap de secció a Mart, el mata.
Ha pensat que anirà a algun lloc i escriurà una mica. Això el relaxa, i ara que s'ha tornat a enganxar, millor seguir amb constància. Només anirà amb compte amb les paraules prohibides.
No sap com s'ho fan, però estigues on estigues, a Mart localitzen cadascuna de les paraules prohibides que un marcià puga reproduir en qualsevol mitjà. Immediatament. Està relacionat amb una espècie d'energia intergalàctica que desprèn l'acció cerebral de pensar. Hache no és expert en aquest camp, però sap suficient per reconèixer la infal·libilitat del mecanisme de control. Si t'enxampen, d'una manera o altra, el que passa després sol ser sempre igual. Reps un tipus de càstig anomenat nº 21. Aquesta sanció només la reben dos tipus d'accions, la DRI (discriminació racial interplanetària) i reproduir paraules prohibides.

No t'infligeixen dolor, més aviat el contrari. T'envien ones subsòniques que estimulen l'hormona del plaer. A Mart saben des de fa temps, i en això si que Hache és expert, que el dolor és fàcilment superable si tens alguna cosa a la que aferrar-te, com les idees. Per això a Mart es decidí segles ençà canviar d'estratègia. Ara castiguen amb plaer. Està demostradíssim que una persona que obtinga plaer enorme durant un temps prolongat comença a sentir-se infeliç, desgraciada. El plaer és allò que sentim en els moments especials. Però sempre puntualment. Si mai algú experimenta plaer continuat, comença a sentir, desgana, desànim. És com si tindre plaer a totes hores fes que es perdés la consciència del plaer. El cos s'acomoda i el plaer ja no surt efecte. Com li passava a Dorian Grei, que pensava haver-ho viscut tot en termes de plaers, i encara així no era feliç. És curiós, però el plaer és la única cosa que no pots rebre indefinidament, en certa manera s'anul·la a sí mateix. 

És la sanció més eficient que Hache ha conegut mai.

1 comentari: Leave Your Comments

  1. Jo pensava que a Mart eren més liberals en el tema de les prohibicions...

    El plaer és un gegant, grandiós i ben plantat, com Chewbacca més o menys, però sempre està famolenc, és el golafre i mor de gola. Açò produeix que quan es troba en un desert on solament està ell s'acaba devorant transformant passions en ferocitat. Mentre es fa desaparèixer empeny d'infelicitat els cossos que habita. Per això els desitjos es demanen a estels fugaços.

    Magistral aquest text!

    ResponElimina